Rentemestervej-ruten

Projekteksempel

NORDVESTPASSAGEN

I mere end 10 år har der været arbejdet på at skabe en cykel-forbindelse mellem Nørrebro og Bispebjerg på tværs af højbanen. ”Nordvestpassagen” er en underføring ved Bispebjerg Station, som kobler til den grønne cykelsti fra Nørrebro og forbindes via Fyrbødervej til Fasanvejsruten og via Lersøparken til Svanemølle-ruten. Nordvestpassagen er færdig i 2023.

Der har længe været tanke om at skabe en cykelrute fra den nye Nordvestpassage og op gennem Rentemestervej. Udfordringerne er, at vejen er en privat fællesvej og pladsen er meget trang.

Som en del af arbejdet i Områdefornyelse Nordvest blev der udarbejdet et skitseprojekt for ruten. Borgerne havde mulighed for at komme med indspark til projektet, og en landskabsarkitekt tegnede et skitseprojekt. Forslaget er i lige så høj grad en oplevelses- og cykelrute gennem den cirka 2 kilometer lange vej. Da plads er en mangelvare, er en decideret cykelsti ikke en mulighed, derfor er der i stedet arbejdet for punktvise byrum langs ruten, som sikrer, at farten sænkes og de forskellige trafikanter bedre kan passere hinanden samtidig med der skabes muligheder for ophold.

Med denne plan nedlægges en mængde parkeringspladser og plantes vejtræer. Planen skal samtænkes med klimatilpasningsprojekterne i kvarteret, hvor man håndterer regnvand ved skybrud. Indtil videre er Rentemestervej-ruten ikke finansieret. Lokaludvalget skal italesætte projektet løbende og sikre at politikerne afsætter de fornødne midler.