Bevarende lokalplan Fuglekvarteret

Projekteksempel

Omdannelsen af de gamle industrikvarterer sker meget hurtigt. Bygninger bliver revet ned og erstattet af nye og højere boligblokke og samtidig udviskes identiteten og særkendet for områderne.

Fuglekvarteret er så at sige delt i to, hvor området mod Borups Allé er lave boliger i engelsk haveby stil, og området hen mod Frederikssundsvej er mere blandet med gammelt håndværk og industri og med foreninger og boliger. I sidstnævnte kvarter er der kun få og små lokalplaner – en af disse fra 1985 og derfor helt forældet i tilgangen til udvikling af området. Der er brug for en samlende lokalplan, som sætter en retning for kvarterets udvikling og holder fast i de små lokale perler, som gemmer sig i kvarteret.

Lokaludvalget har kortlagt kvarterets kulturarvskvaliteter i samarbejde med Københavns Museum. Med udgangspunkt i dette arbejde ønsker lokaludvalget, at der udarbejdes en bevarende lokalplan, ligesom den lokalplan som netop er gennemført for Provstevejskvarteret. Gennem film, byvandringer, debatter og meget mere vil lokaludvalget fortsætte med at arbejde for, at der sættes midler af til udarbejdelsen af en bevarende lokalplan.